WvALogo.png


Werkgemeenschap van Astrologen

Astrologie - een weg tot Bewustzijnsontwikkeling voor iedereen

Astrologische BasisCursus (ABC)

Astrologische Basis Cursus (ABC)


Theorie en praktijk

Een van de manieren om je te bekwamen in de WvA-astrologie is door middel van zelfstudie. De schriftelijke ABC-cursus  bied je alles wat je in huis moet hebben wat betreft theorie en praktijk, om horoscopen in beginsel te kunnen duiden. Het is een basiscursus waarin je kennis maakt met alle theorie en begrippen van de astrologie en leert toepassen op allerlei voorbeeldsituaties.

ABC lessen 2 kklein
De Astrologische Basis Cursus omvat 24 lessen. Elke les bestaat uit theorie en een aantal praktische oefenvragen. In de cursus wordt eerst uitleg gegeven over de tekens, de huizen en de planeten plus Zon en Maan. Ook de aspecten tussen de planeten en de aanleg die van iemand zichtbaar wordt in de horoscoop komen aan de orde. Later in de cursus leer je afwegingen te maken: wat valt op / wat weegt zwaarder / wat valt weg, zodat je gevoel krijgt voor de richting waarin je de betreffende horoscoop kunt gaan duiden. Je maakt kennis met het Subject, waarin de planeetparen (Zon-Saturnus, Mercurius-Jupiter en Venus-Mars) zichtbaar worden. En je leert het Spinnenweb te maken en te duiden. Je kunt de lessen volgen in je eigen tempo. Bij de start van de cursus ontvang je alle lessen, dus je kunt zelf bepalen hoe lang je er over wilt doen. 

Zelfstudie met begeleiding

Bij het volgen van de cursus word je begeleid door een ervaren WvA-astroloog. Die ondersteunt je bij het doorwerken van de lesstof te ondersteunen, door de in te zenden antwoorden op vragen nader toe te lichten, waar nodig te corrigeren en extra aanvullende informatie te geven. Deze cursus verschaft je een degelijke basis voor verdere studie in de astrologie.  

Inschrijving

De kosten voor deelname aan de cursus zijn € 180,00 per cursist - eventueel te voldoen in 4 termijnen van € 45,00 per 6 lessen. Je kunt elk moment starten met de opleiding. Je kunt je inschrijven door overmaking van het cursusbedrag op over te maken op bankrekening:  NL54 INGB 0000 5171 25 ten name van Stichting Werkgemeenschap van Astrologen. U kunt ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Masterclass horoscoopduiding

Masterclass Horoscoopduiding 2024-2025

 

Voor wie

De Masterclass is geschikt voor donateurs en anderen die kennis en ervaring hebben met de WvA-astrologie. Het volgen van de cursus wordt vergemakkelijkt door basiskennis op het niveau van de Pelman-cursus en/of de ABC-cursus. 

 

De opzet

De Masterclass bestaat uit 7 (werk) bijeenkomsten in de zaterdagmiddag, verspreid over 7-8 maanden. De bijeenkomsten vinden plaats in Hilversum en zijn tegelijk ook online via Zoom te volgen. Alle bijeenkomsten zullen worden opgenomen, zodat ze achteraf nog eens kunnen worden bekeken door de deelnemers. 

 

Tijdens elke bijeenkomst behandelen we één of meerdere thema's aan de hand van de horoscopen. De volgende thema's komen onder andere aan bod (in willekeurige volgorde):

·       Zon, Maan en Ascendant

·       Rol en functie van de Maan

·       Zijnsplaneten - ik-conflicten

·       Opbouw en ontwikkeling van het Subject

·       Oppositie en omkering

·       Opvoeding en slingergang

·       Astraal / esoterische achtergronden

Ter voorbereiding ontvang je voorafgaand aan elke bijeenkomst een horoscoop. Na afloop krijg je de volledige uitwerking. Indien mogelijk krijg je per thema aanvullende literatuur. Indien er behoefte aan is kunnen de thema’s aangevuld worden met andere, die bij de deelnemers leven.

 

Wanneer

De cursus start in oktober 2024. In deze periode oktober tot december is er één bijeenkomst per maand. Vanaf februari 2025 is er weer één bijeenkomst per maand. We proberen het cursusgeld voor onze donateurs zo laag mogelijk te houden; het moet voor iedereen haalbaar zijn om mee te doen. 

We bieden de cursus bestaande uit 7 zaterdagmiddagen voor onze donateurs aan voor € 38,50 cursusgeld. Met dit bedrag worden de kosten voor materialen, zoomverbinding etc. gedekt. Betaling in termijnen is mogelijk. Als de financiën voor een donateur een probleem is, neem dan contact op met de Kern. Het cursusgeld voor niet-donateurs is € 91.

 

De Masterclass zal komend seizoen een aantal normale openbare bijeenkomsten van de WvA vervangen. Daarom nodigen we juist ook onze regelmatige bezoekers van deze openbare bijeenkomsten meer dan van harte uit om deel te gaan nemen aan deze cursus! 

Verwacht niet dat het te moeilijk voor je zal zijn want je gaat er zeker wat van opsteken! De bijeenkomsten zullen via Zoom thuis te volgen zijn, maar we zien jullie ook graag in onze Hilversumse Schaapskooi. 

 

Begeleiding

 

De Materclass zal worden begeleidt door Paula Schreurs.

 

Voorbereiding

Deze zomer verschijnt een extra editie van onze Nieuwsbrief URANIA. Hierin willen we de belangrijkste uitgangspunten van onze WvA-duidingsmethode weergeven. Ze vormen de basis voor de Masterclass die in oktober van start zal gaan. Ook vind je in deze Urania een samenvattende weergave zijn van de lezing “Het vrije identificatievermogen van de astroloog” die Paula Schreurs in januari gaf. Dit alles als voorbereiding op de Masterclass.

 

Aanmelding

Wil je je aanmelden?  Dat kan nu al via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De cursus gaat alleen door bij voldoende belangstelling. Rond 1 juni kunnen we daar meer over zeggen.

 

Wil je meer weten? Mail of bel met Theo Verwijst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

 

 

Bibliotheek

Bibliotheek WvA

De collectie
De werkgemeenschap van Astrologen beschikt over een uitgebreide bibliotheek, die in de loop van vele decennia is opgebouwd en steeds overgedragen aan de volgende generatie. Veel oude standaardwerken maken er onderdeel van uit, nieuwe uitgaven zijn beperkter aanwezig. De collectie bestaat uit rond 800 boeken en geschriften. Een aantal ervan zijn gedigitaliseerd. Een overzicht van de collectie tref je aan in de catalogus.

Uitlening
Lenen is alleen mogelijk voor donateurs van de WvA. Lenen kunt u door een mailtje te sturen aan het secrtariaat met de naam van de auteur en de titel van het boek. Gaat het om een boek, dan wordt dit in principe aan u overhandigd bij op de eerstvolgende bijeenkomst. De uitleentermijn is 2 maanden. U kunt het boek op de volgende bijeenkomst retourneren of verlengen via het secretariaat.
Gaat het om een gedigitaliseerde versie dan ontvangt u deze per email in pdf. 

 

 

Vulcanus

Vulcanus - het astrologieprogramma van de WvA

Vulcanus is het teken- en rekenprogramma van de Werkgroep van Astrologen. Het is geen commercieel produkt, maar bedoeld om de leden van de werkgemeenschap te ondersteunen bij het beoefenen van de psychologische astrologie. Vulcanus is de opvolger van Astral voor Windows. Astral was vanwege de 16 bit-architectuur niet meer geschikt om te functioneren onder de 64-bit Windows-besturingssystemen (Windows 8.x, 10, 11).

Vulcanus is een astrologisch programma met veel mogelijkheden. Je kunt de volledige horoscoop van een geboorte of gebeurtenis berekenen: het wiel, de aspecten, de cyclering, het spinnenweb en het subject. Naast een overzichtelijke gebruikers-interface, beschikt het programma over meer interactieve functionaliteit, zoals het slepen van objecten naar andere posities op het scherm, vele 'mouse-over' info-popups en uitgebreidere mogelijkheden van opslaan van zelfgemaakte configuraties.


vulcanus tab wielfw


Afbeelding van een uurhoekwiel (klik op de afbeelding om hem te vergroten)

Vulcanus wordt verder doorontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse astrologie. Regelmatig verschijnen er updates.
Vulcanus is ontwikkeld door Herman Beeren, freelance softwaremaker te Nijmegen, die eerder ook DigiPlan voor de WvA ontwierp, in samenwerking met verschillende ervaren WvA astrologen.

Als donateur kun je Vulcanus aanschaffen via het secretariaat van de WvA (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De kosten voor aanschaf van Vulcanus bedragen 50 euro voor donateurs en 100 euro voor niet donateurs. Door deze bijdrage kunnen we als Werkgemeenschap verdere ontwikkeling van dit programma financieren.

DigiPlan

DigiPlan - Digitaal Planetarium

Bij freelance-softwaremaker Herman Beeren (bevriend met een van onze leden) ontstond het idee om het door de WvA gehanteerde AscendantParallelCirkelsysteem (APC-systeem) door middel van een computerprogramma op kosmografische en tegelijk educatieve wijze inzichtelijk te maken.
Met inzet van zijn wiskundige achtergrond bestudeerde hij de mathematische implicatie van het APC en wist hij de uitkomsten ervan in een, grafisch prachtig vormgegeven, programma weer te geven.
Digiplan, zoals de software als werknaam kreeg, breidde zich als vanzelf uit tot een heus Digitaal Planetarium, gebaseerd op de hemelmechanica van de planetaire objecten in het zonnestelsel.
Het boek Astronomical Algorithms van de Belgische astronoom Jean Meeus vormde de basis voor de vele wiskundige berekeningen die in het programma uitgevoerd worden.

Digiplan geeft grafisch de positie weer van de zon en de planeten aan de hemelbol en andere elementen (equator, ecliptica, enz.) op elk gekozen tijdstip en plaats van waarneming. De waarnemer bevindt zich steeds in het midden van zijn horizonvlak van waaruit hij zijn kijkrichting naar de hemelbol kan variëren en opties heeft om bepaalde objecten en elementen in- of uit te schakelen.
De gebruiker kan op interactieve wijze 'experimenteren' met het concept van het APC-systeem door positiecirkels te activeren die gaan door de knopen van de APC en de noord- en zuidpool van zijn horizon, om dan nauwkeurig de snijpunten van die grootcirkels met de ecliptica af te kunnen lezen: de cusps van de APC-huizen, -sectoren in WvA-taal.
Ook toont het programma hoe diezelfde positiecirkels de planeten projecteert op de Primaire Verticaal en op die wijze het 'horoskoopwiel' tot leven wekt.

DigiPlan 05082021fw


Digiplan wordt gratis beschikbaar gesteld aan de donateurs van de WvA. Andere belangstellenden die bekend zijn met het APC-systeem of juist hier kennis van willen nemen, kunnen tegen een kleine vergoeding een exemplaar aanvragen bij de secretaris van de WvA (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Digiplan vormt de basis van Vulcanus, het astrologisch reken- en tekenprogramma van de Werkgemeenschap van Astrologen. 

Meer artikelen...


Aardekl
Buy AbilifyBuy AceonBuy AciphexBuy ActosBuy AdalatBuy AggrenoxBuy AlbenzaBuy AldactoneBuy AllegraBuy AlprostadilBuy AltaceBuy AmarylBuy AmoxilBuy AnafranilBuy AntabuseBuy AravaBuy ArcoxiaBuy AriceptBuy ArtaneBuy AsacolBuy AstelinBuy AtaraxBuy AugmentinBuy AvalideBuy AvaproBuy AveloxBuy AvodartBuy AzulfidineBuy BactrimBuy BenicarBuy BiaxinBuy BusparBuy BystolicBuy CalanBuy CarduraBuy CasodexBuy CefiximeBuy CeftinBuy CelebrexBuy CelexaBuy CenforceBuy ChloromycetinBuy CialisBuy CiproBuy ClarinexBuy ClaritinBuy CleocinBuy ClomidBuy CombivirBuy CopegusBuy CordaroneBuy CoregBuy CoumadinBuy CozaarBuy CrestorBuy CymbaltaBuy CytoxanBuy DeltasoneBuy DepakoteBuy DesyrelBuy DetrolBuy DiflucanBuy DiovanBuy DuphastonBuy DuricefBuy EffexorBuy ElavilBuy EldeprylBuy EpivirBuy EulexinBuy EvistaBuy ExelonBuy FamvirBuy FeldeneBuy FlagylBuy FlibanBuy FlomaxBuy FlonaseBuy FloxinBuy GeodonBuy GlucophageBuy GlucotrolBuy GlucovanceBuy GrifulvinBuy HytrinBuy HyzaarBuy IlosoneBuy ImdurBuy ImitrexBuy ImodiumBuy InderalBuy IndocinBuy KeflexBuy KemadrinBuy LamictalBuy LanoxinBuy LasixBuy LevaquinBuy LevitraBuy LexaproBuy LioresalBuy LipitorBuy LopidBuy LopressorBuy LozolBuy LuvoxBuy MegaslimBuy MestinonBuy MetaglipBuy MicardisBuy MicronaseBuy MicrozideBuy MinipressBuy MobicBuy ModureticBuy MotiliumBuy MotrinBuy MyambutolBuy MysolineBuy NaprosynBuy NeurontinBuy NexiumBuy NizoralBuy NolvadexBuy NoroxinBuy NorvascBuy OmnicefBuy OxytrolBuy PamelorBuy ParacetamolBuy ParlodelBuy PaxilBuy PenisoleBuy PeriactinBuy PersantineBuy PlavixBuy PonstelBuy PrandinBuy PrecoseBuy PrednisoneBuy PrevacidBuy PriligyBuy PrilosecBuy PrografBuy PropeciaBuy ProscarBuy ProtonixBuy ProvestraBuy RebetolBuy ReglanBuy RequipBuy RetrovirBuy RisperdalBuy RulideBuy SereventBuy SeroquelBuy SinemetBuy SinequanBuy SingulairBuy SporanoxBuy StarlixBuy StratteraBuy StromectolBuy SumycinBuy SupraxBuy SustivaBuy SymmetrelBuy TegretolBuy TenoreticBuy TerramycinBuy TofranilBuy TopamaxBuy TrandateBuy TrentalBuy TricorBuy TrileptalBuy UrispasBuy UroxatralBuy ValtrexBuy VantinBuy VasotecBuy VentolinBuy VermoxBuy ViagraBuy VigorelleBuy VigrxBuy VoltarenBuy VytorinBuy WondersleepBuy XenicalBuy ZanaflexBuy ZantacBuy ZebetaBuy ZestoreticBuy ZetiaBuy ZiacBuy ZithromaxBuy ZocorBuy ZofranBuy ZoloftBuy ZoviraxBuy ZyloprimBuy Zyrtec
AstronomicalClock
Zodiac klokkl
Web Analytics